Ahoj kamarádi,

tak je to tu zase! Advent! A anděl Vendelín! 

Toho čekají v nedaleké budoucnosti nové povinnosti. Stane se totiž andělem strážným. Jeho děťátko se teprve "peče" v bříšku u maminky, a on už pilně absolvoval velké množství školení, seminářů i praktických cvičení. Velmi rád by se o některé poznatky podělil s vámi a vašimi dětmi a tak vznikly dopisy, které vás den po dni provedou celým adventem až k jesličkám. V dopisech Vendelín probere sedm ctností a Boží zbroj tak, jak se o ní mluví v listě Efezanům. Čekají vás příběhy, drobné úkoly, nějaké dolepování a kreslení a spousta andělů. Dopisy jsou cíleny především na předškoláky a nižší školní stupeň. Odvážím si tvrdit, že na své si přijdou i další věkové skupiny - třeba i maminky.

pokyny + obrazová příloha

dopisy

píseň Byl boj na nebi

 

Pro katechety:

U nás ve farnosti dostanou rodiny na první neděli adventní do rukou list s pokyny (obsahující navíc odkaz na stažení zbývajících materiálů z farních stránek - v pdf níže je odkaz sem na blog), bojiště a první dopis obsahující i postavičku bojovníka. Vytištění a realizace je tak na samotných rodičích. Pro snadnější tisk jsem nachystala dva soubory pdf obsahující pouze výše zmíněné, upraveno právě pro tisk většího množství (2 dopisy na 1 A4 a 4 bojovníci na jedné A4).

Pro katechety

 

Velmi vám všem děkuji za podporu tu na signálech (především ze strany žen ve společenství ŽMM). Váš zájem mne motivuje k dalšímu psaní.

Požehnaný advent