V dubnu nás na celý měsíc navštívily neštovice a pár dalších bacilů, takže jsme byli zavření doma. Jak zabavit aspoň na chvilku tři děti, aby vám z nudy neskákaly po hlavě? Kromě stavění bunkrů, raket či raketoplánů nejrůznějších druhů i velikostí jsme hodně kreslili. Oni kluci nejsou moc pastelkoví, že by si vykreslili obyčejný obrázek třeba auta (i když sem tam pokreslí i to), potřebují v tom něco navíc. No hlavně nejstarší (4). Mladší (2) je šťastný, že má raketoplán či popeláře. Jen nejmladší Baru (9 měsíců) doslova pastelky a omalovánky s velkou oblibou baští. Doslova a do písmene. Bohužel. A tak hlavně pro nejstaršího a výhledově i pro ty mladší, jsem kreslila já. 

 

Všechny omalovánky jsou nachystány pro tisk na A4, některé se skládají ze dvou listů A4 – doporučuji ze zadní strany slepit izolepou.


 

Pokud kreslíte omalovánky o dopravě a dopravních prostředcích, nesmí scházet aspoň něco málo o autech.

01-01znacky aut.pdf

01-02ovládání auta.pdf

01-03jak to funguje.pdf

01-04jedeme autobusem.pdf

 

Milovníkům popelářů (jakým je náš Ondra) jsou určeny následující stránky.

02-01popelarske auto.pdf

02-02cesta popelaru.pdf

02-03co kam patri.pdf

 

Hasiči mají perný den.

03-01hasicsky vyjezd.pdf

03-02zamotane hadice.pdf

 

Menší ohlas měla závodní dráha, ale to proto, že tu mají nakreslenou přímo na speciálním ubruse na stole a můžou po ní jezdit s malými autíčky.

04-01zavodni okruh.pdf

 

 

Který kluk by neměl rád vláčky?

05-01jedeme vlakem.pdf

 

Jednou z nejoblíbenějších omalovánek se stala mapa města. Pastelkou si synci jezdili sem a tam, na nákup, na nádraží, stanovat nebo vykreslovali domky, kde bydlí oni, babička, kamarádi, …

06-01mapa mesta.pdf

 

Ti, kteří slyší volání oceánu a mají správný vítr v plachtách, mohou pomoct navést lodě do přístavu, nebo ukrýt pirátský poklad.

07-01loďky.pdf

07-02ostrov pokladu.pdf

 

Malým letcům patří letiště, kde mohou domalovat letadla a bludiště s bloudícím letadlem v mracích (tam už jsem byla synkem poučena, že letadlo by mraky prostě proletělo, vím o tom?)

08-01ztracene letadlo.pdf

08-02letiste.pdf

 

Zlatým hřebem je „kapitola“ o dobývaní vesmíru. Tím naši kluci žijí, je to u nás sázka na jistotu. Takže když víme něco málo o Sluneční soustavě a historii, můžeme mrknout na raketu Saturn V a fáze lezu Apolla 11 nebo se blíže seznámit s raketoplánem. A jasně, že nesmí chybět kosmonaut.

09-01slunecni soustava.pdf

09-02historie dobyvani vesmiru.pdf

09-03raketa saturnV.pdf

09-04let apolla11.pdf

09-05raketoplan.pdf

09-06faze letu raketoplanu.pdf

09-07kosmonaut.pdf

 

  

Nedávno jsem zaslechla z pokojíčku těšit staršího synka toho mladšího: „Neboj, mamka nám to nakreslí a pak to pochopíš.“ Je jasné, že tužku, fixy a čtverečkovaný blok ještě nějakou dobu neodložím. ?