Ročníková práce (SŠ Polygrafická ) 4. ročník - publikace

Nedávno vzniklá autoškola Povozil a Nevyklopil s. r. o. slaví další úspěch. Kromě toho, že se jako první v České republice začali zabývat řidičskou skupinou K – kočárek, jim nedávno jim vyšla zcela nová, speciálně pro jejich učební osnovy přizpůsobená učebnice. Tímto se jim podařilo zaplnit mezeru na trhu učebnic pro autoškoly. Učebnice pro řidičské oprávnění K – kočárek opravdu na trhu již delší čas citelně scházela.

Pro ty, co nemají rádi zdlouhavé návody a naopak rádi se rychle pohnou z místa, je tato útlá knížečka přímo jako stvořená. Novou učebnici má na svědomí málo známá autorka, přesto se její zpracování ukázalo jako velmi šťastné. Kniha obsahuje kromě samotných návodů a postupů i základy konstrukce kočárku, dělení vozítek, něco málo z historie a pár slov o bezpečné jízdě. Tuto zdařilou učebnici přivítají nejen samotní řidiči vozítek ale i strážníci a všichni ostatní účastníci provozu na dopravních komunikacích.

„Jako samouk nemá řidič kočárku začátečník příliš velkou šanci prorazit,“ odůvodňuje vznik netradiční učebnice spolumajitel autoškoly Vilém Povozil. „Při cestě k lékaři, do obchodu, na úřad nebo na dětské hřiště ho naši absolventi předjíždějí a jeho čeká potupné postávání ve frontě nebo (a co je horší) snášení pohoršených pohledů vlastního potomka, který se nedostal na svou oblíbenou prolézačku. Co si budeme nalhávat. Situace v českých parcích a jiných „kočárkových“ zónách je pro samouka více než tragická.“

„Kurz zahrnuje jak praktické jízdy, tak i teoretickou výuku. Se svými žáky nejezdíme jen po parcích a vycházkových zónách, ale i ve špičce zamíříme na úřady a do obchodů,“ osvětluje dále Povozil. S teplejším počasím můžeme očekávat zaplnění přes zimu opuštěných parků. Se svými výukovými kočárky označenými svítícím L na střeše tam zamíří i první letošní žáci. Nejsou to nemehla, která nezvládají uřídit kočárek. Naopak prokázali jistou zodpovědnost a prozíravost. Nevrhají se odvážně a přitom riskantně do neprobádaných vod, ale naopak napřed zjistí, jak se věci mají.